reclame is leuk en nuttig

Ken je bovenstaande tekst nog? En weet jij nog voor welk merk het was? (dit is een strikvraag voor iedereen die jonger is dan 45, hihihi).

Als je het niet (meer) weet, kijk dan onderaan deze blog.

 

Reclames zijn meer dan aandachttrekkers!

 

Elke tijd heeft zo z’n eigen uitspraken, kreten en gezegdes die onze taal binnendringen via reclames. Wie is er niet groot mee geworden, met onderstaande kreten?

 

Kan ik effe vangen  en Foutje, bedankt
Ze zei meneer tegen me,
Stom hè, ik vind het gewoon lekker,

 

…..allemaal uitspraken die, in ieder geval tijdelijk, onze taal verrijkten. Zo is reclame niet alleen een manier om aandacht voor je merk te krijgen, maar kan het ook een middel zijn om de cultuur van dat moment te duiden of zelfs te vormen.

 

 

Eentje uit onze huidige tijd:

 

Niet omdat het moet, maar omdat het kan

 

Oh, en natuurlijk mijn all time favorite: (Vier uur cup-a-soup) dat zouden meer mensen moeten doen

 

Die stamt uit de periode dat ik manager was en bezig was met ‘moderne’ managementthema’s. Ik voelde me door deze reclame wel een beetje betrapt.

 

Gerelateerde afbeeldingGerelateerde afbeelding

 

Vind jij dit interessant, Els? Wat ben jij dan oppervlakkig!

 

Ik heb reclame (in alle vormen) altijd leuk gevonden.

 

Nu ik in de politiek zit, verdiep ik me in hoe je goede campagnes kunt maken voor een politieke partij of een politicus (zoals Obama).

 

En ik realiseer me dat ook goede doelen steeds weer moeten zorgen dat ze in de picture komen (en blijven). Daar zijn dezelfde technieken bij nodig die commerciële bedrijven gebruiken.

 

Denken dat we ‘vanzelf’ wel aandacht schenken aan dieren die, door ons toedoen, bijna uitgestorven zijn of aan hongersnood in Afrika (ook door ons toedoen en niet door henzelf) is naief. Dat ik reclame maken interessant en zelfs nuttig vindt is niet oppervlakkig. Het is realistisch.

 

Aandacht voor weidevogels, mazelen of honger gebeurt niet vanzelf, daar moet je iets voor doen!

 

Over weidevogels gesproken. Het is deze week Nationale Vogelweek. Er is een heleboel te doen in de natuur, zoals vogels spotten bij de Drentse Aa. En wil je nog meer goeds voor de weidevogels doen, koop dan Weideweelde (melk, yoghurt of kwark).

 

 

 

Nieuwste artikelen

'
Wat te doen bij twijfel? 3 tips .

Wat te doen bij twijfel? 3 tips .

Nu wil ik het meteen erkennen: ik ben een van de grootste twijfelkonten die er bestaan. Maar toch, wie twijfelt er nou nooit over zichzelf of zijn beslissingen? Als jij nooit twijfelt mag je als beloning door naar de volgende ronde, maar anders, lees vooral de tips...

Kunst en antropologie

Kunst en antropologie

De bekende series van Hans Eijkelboom. Waarbij iedereen op dezelfde manier uniek is. Of het nu gaat om mannentasjes. De leuke, hippe, fluffy vestjes of streepjespolo's. Niets zo interessant als de mens in zijn/haar natuurlijke habitat. En hoe iedereen zijn best doet...

Inclusie en Deep Democracy (concept)

Inclusie en Deep Democracy (concept)

Een workshop over inclusie en deep democracy. Dat is wat ik gisteren gegeven heb. Voor mensen die politiek geïnteresseerd zijn. Nu heb ik dat natuurlijk niet alleen gedaan. Samen met Heleen van Bruggen, organisatie-psycholoog, hebben we maanden plannen gemaakt over...