Voorpagina

E-boek: Luister nou eens

Inspiratie

Contact

Over Kardol

 

Luisteren en observeren zijn mijn kracht, net als heel snel analyseren. Maar coaching gaat niet over mij, het gaat over jou. Ik luister graag naar je en zal je heel af en toe advies geven.

Ik heb jarenlange ervaring als coach, manager, politicus en mens. En gevormd als antropoloog. Zodat we kunnen zeggen dat ik een deskundige ben. Je bent hier aan het goede adres voor een coachingstraject, een cursus (online) en enorm veel tips.

Coaching? Hoe doe jij dat?

Eerst de ander dan jij

Als we contact hebben met andere mensen zijn we bezig met onszelf en niet met onze omgeving. En dat is jammer. Want door goed te luisteren en goed om ons heen te kijken kunnen we veel leren.

Als je voor het eerst ergens komt, kijk dan eerst eens goed om je heen. Hoe ziet de ontvangstruimte er uit, hoe gedragen mensen zich daar?

Context

De context van een woord, zin of ding bepaalt welke betekenis we aan iets geven.

Als ik lieverd tegen mijn dochter zeg is dat liefkozend. Als een collega-raadlid mij zo noemt is dat om z’n minst denigrerend en zelfs discriminerend bedoeld: hij wil mij kleiner maken. Sla Japke-d er maar eens op na.

 

Ruimte in je hoofd

Door te (leren) observeren krijg je meer oog voor je omgeving. Door te observeren ontdek je dat er meer mogelijk is en je krijgt oog voor belangrijke details.  Je creativiteit begint te stromen.

 

Focus

Leren observeren zorgt voor focus en aandacht.

Dat klinkt als een tegenstrijdigheid.

Als je toch meer om je heen leert kijken word je toch nóg meer afgeleid? Ja, dat kan. Maar door het goed te leren waarnemen komt het goed. Je leert waar wel en waar niet op niet te letten.

Over Els Kardol

 

Ik ben antropoloog en coach en houd van mensen (vooral in het wild). Ik heb een enorm brede interesse in politiek, filosofie tot design.  Ik ben gek op man, dochters en hond Boris.

Observeren en luisteren zijn mijn tweede natuur geworden.

Vilein gevoel voor humor. Meestal zeer genuanceerd, soms direct. Kwart ‘Hollander’, kwart Noorderling, kwart Kosmopoliet en kwart onbekend. Ik woon meestal in Eelde (Noord-Drenthe, je weet wel van dat vliegveld).