Over Kardol

Luisteren en observeren worden niet op waarde geschat. Daar gaan we wat aan doen!

Goed luisteren en observeren zijn niet moeilijk te leren, iedereen kan het. Je hebt vooral een dosis aandacht, zelfkennis en geduld nodig.

Luisteren en observeren worden ondergewaardeerd. De laatste jaren wordt te veel de nadruk gelegd op het vertellen van verhalen. Een nuttige eigenschap, maar je bereikt er niets mee als je niet eerst heel goed leert luisteren en observeren.

 

Hoe weet je wat je klanten willen als je niet naar ze luistert? De huidige politieke crisis wordt toch vooral veroorzaakt omdat (landelijke) politici niet hun oor te luisteren leggen. Wat heb je aan een goede coach, arts of verzorgende als hij/zij niet naar je luistert.

 

Luisteren en observeren is niet moeilijk, je moet er vooral de tijd voor nemen!

Over Els Kardol

 

Ik ben antropoloog, kunstenaar en luisteraar en houd van mensen (vooral in het wild). Ik heb een enorm brede interesse van politiek via filosofie tot design. Ik ben gek op man, dochters en hond Boris.

Observeren en luisteren zijn mijn tweede natuur geworden.

Vilein gevoel voor humor. Meestal zeer genuanceerd, soms direct. Kwart ‘Hollander’, kwart Noorderling, kwart Kosmopoliet en kwart kluizenaar. Ik woon meestal in Eelde (Noord-Drenthe, je weet wel van dat vliegveld).

Mijn naam is Els Kardol. ik ben eigenaar van bureau kardol, een bureau gespecialiseerd in observeren. Dankzij mijn opleiding als antropoloog, kijk ik op een bijzondere manier naar de wereld en naar mensen. Goed luisteren en kijken zijn mijn sterke punten. Samen met best wel veel nuchterheid en humor.