kardol
zeuren mag, af en toe
zeuren mag

Bij een ruzie of conflict is het niet handig om steeds ouwe koeien
uit de sloot te halen als het je gaat om het oplossen van de ruzie. Als

Maar soms moeten die oude pijn eerst weg voordat het huidige probleem opgeruimd kan worden. Stel dan een zeurkwartier in. Een kwartier waarin beiden hun oude grieven kwijt kunnen. Mocht na het kwartier nog niet alles Opgeruimd zijn, stop dan toch. Meer kun je niet aan!

Een zeurkwartier is wel aan strakke regels gebonden.

Welke regels horen bij het zeurkwartier?

a. De een krijgt een minuut om kritiek te uiten. Zet de kookwekker! De ander mag tussendoor niks zeggen, niet weglopen, handgebaren maken. Ontvang de kritiek: Straks mag jij
Vervolgens is de ander aan de beurt, dezelfde regels gelden weer. Zet de kookwekker, Spui je kritiek. Nu moet de andere kant zijn mond dicht houden. Probeer in je minuut niet te reageren op wat de ander zegt mijn zeg wat jij op je hart hebt.

Het is handig als je van te voren een aantal kritiekpunten op papier hebt gezet en hou daar ook aan vast.

Doe dit om en om. Laat je niet verleiden tot boos worden, gemene opmerkingen, handgebaren, etc. Neem elkaar serieus en LUISTER!

Het zeurkwartier kan je zowel privé als op het werk gebruiken. Voor elke relatie is het lekker als de troep uit het verleden af en toe wordt opgeruimd. Maar wees voorzichtig met het gebruiken van het zeurkwartier.

Nieuwste artikelen

'
Kunst en antropologie

Kunst en antropologie

De bekende series van Hans Eijkelboom. Waarbij iedereen op dezelfde manier uniek is. Of het nu gaat om mannentasjes. De leuke, hippe, fluffy vestjes of streepjespolo's. Niets zo interessant als de mens in zijn/haar natuurlijke habitat. En hoe iedereen zijn best doet...

Inclusie en Deep Democracy (concept)

Inclusie en Deep Democracy (concept)

Een workshop over inclusie en deep democracy. Dat is wat ik gisteren gegeven heb. Voor mensen die politiek geïnteresseerd zijn. Nu heb ik dat natuurlijk niet alleen gedaan. Samen met Heleen van Bruggen, organisatie-psycholoog, hebben we maanden plannen gemaakt over...

3 tips – zo word je als politicus serieus genomen

3 tips – zo word je als politicus serieus genomen

Jij hebt je natuurlijk goed voorbereid toen je raadslid werd, maar er zijn helaas veel mensen die niet weten waar de gemeenteraad eigenlijk over gaat. Dankzij deze drie tips neem jij meteen al een voorsprong en word je een geweldige politicus.