Aandacht hebben kun je leren

Observeren

We leven in een wereld waar ideeën het nieuwe goud zijn. Iedereen, of je nu leraar, CEO of jezelf bent, wordt beoordeeld op hoe creatief en innovatief je bent. Maar hoe doe je dat eigenlijk creatief en innovatief zijn? En…

We leven in een wereld waar ideeën het nieuwe goud zijn. Iedereen, of je nu leraar, CEO of jezelf bent, wordt beoordeeld op hoe creatief en innovatief je bent. Maar hoe doe je dat eigenlijk creatief en innovatief zijn? En is dat te leren? Antwoord: ja. Creativiteit en innovatief zijn is te leren. Hoe? Door goed om je heen te kijken.

Ik heb een tijdje geleden het boek “The art of Noticing” gekocht van Rob Walker (sinds kort ook in een Nederlandse editie te koop: De Kunst van het Waarnemen). Een heel leuk boek, vol oefeningen, over hoe je beter leert waarnemen. Met een aantal oefeningen kun je meteen beginnen, bij anderen heb je al wat ervaring nodig. Het boek is ingedeeld in kijken, luisteren en ervaren.

Rob Walker geeft in zijn boek aan dat de creatievelingen onder ons “zien wat anderen niet zien“. Hij leert zijn studenten om goed en veel te oefenen in het hebben van aandacht. En te reflecteren op “wat ze zien, wat ze niet zien, waarom dit belangrijk is en hoe betere, en originele waarnemers te worden.”

The most creative among us, he says, “notice what everybody else overlooks,” which is why he challenges his students to “practice paying attention.” He wants them to reflect on “what they notice, what they miss, why it matters, and how to become better, deeper, and more original observers of the world.” Rob Walker in The Art of Noticing.

zien wat anderen niet zien geeft je een voorsprong.

 

De oefeningen zijn absoluut niet alleen voor van die creatieve types. Creativiteit is te leren. Leren door aandacht te hebben voor je omgeving en zien wat anderen niet zien. Zo word jij ook een creatieveling en dat geeft je een voorsprong.

Het is fijn als je patronen van gedrag in je team kunt doorzien, zodat je hierop kunt anticiperen. Het is nuttig als je aan kleding, taal of andere culturele uitingen ziet hoe het zit met macht in jouw organisatie. Of realiseer hoe fijn het zou zijn als je niet vastzit aan één oplossing van een probleem, maar er meerdere kunt bedenken.

Binnenkort kom ik terug op de oefeningen uit het boek van Walker. Nu geef ik je een aantal tips die je met je collega’s kunnen oefenen.

1. Ga (letterlijk) op elkaars stoel zitten.

Wissel van plek bij vergaderingen. Mensen zijn gewoontedieren en zitten dus vaak op dezelfde plek als ze vergaderen. Ga eens ergens anders zitten. Ben jij de voorzitter, zorg dan dat een vergadering anders verloopt dan anders (bijvoorbeeld, ga eens staan, doe de agenda van achter naar voren, laat eens andere mensen aan het woord).

2. Laat je coachen door een junior

Natuurlijk, jij weet alles beter, jij bent immers al zeer ervaren en hebt alle organisatieontwikkelingen al een keertje meegemaakt. En die millennials komen net kijken. Maar ga maar es een coachgesprek met ze aan. Hoe zouden zij het doen? Met welke oplossingen komen zij?

En millennials, ik weet het, jullie weten alles al beter ook al heb je geen enkele ervaring. Maar laat je eens coachen door iemand die nog het pre-computertijdperk heeft meegemaakt. Wie weet, steek je er wat van op.

3. Wees geïnteresseerd in je opponent.

Grachtengordel-liberaal: praat is met een populist. En denk nu niet: die populisten blaten maar wat, daar hoef je echt niet naar te luisteren. Ga toch maar eens gewoon dat gesprek aan. Wie weet steek je er nog wat van op of hebben ze een punt.

En jij, anti-vaxxie, 5g-mafketel (sorry)? Praat eens met zo’n linkse rakker, die nog gelooft in de democratie en het goede van de mens. Waarom doen ze dat eigenlijk? En zit er misschien toch wel wat in?

4. Ga (virtueel) op pad.

Verken de wereld. Ga op onderzoek uit. Of het nu in je kantoor is, terwijl je met je hond loopt te wandelen in het bos of als je shopt in de stad. Kijk eens omhoog. Ga op zoek naar brievenbussen, mooie beelden of oude huizen en maak er foto’s van. Ga bij collega’s op bezoek, kijk bij dat andere team of ga bij die concurrent aan de overkant van de straat neuzen. Bekijk hoe zij het doen, onderzoek alles en leer er van.

En dit kan ook virtueel: bekijk andermans website, lees hun artikelen en blogs. En bestel desnoods die interessante training die ze geven. Kijk de kunst af, leer ervan en word beter in je vak.

Doe dit samen met een vriend(in), collega of je hele team. Zo ontdek je ook nog iets nieuws aan die collega die je al 300 jaar kent.

Inspiratie

#
$

Inspiratie

#
$