Veel, heel interessante artikelen en online trainingen over politiek, persoonlijke ontwikkeling en nog veel meer.

Je profiel van training Persoonlijke effectiviteit.

[ultimatemember form_id=”17661″]

Meer lezen:

Ken jezelf

Les 1 – Ken u zelf

Over normen en waarden. Over opvoeding en ervaring. Over privé en werkbalans. Over hoofd- en bijzaken scheiden. En over keuzes maken.

Les 2 – Wat voor soort raadslid ben ik en wat kan ik met deze informatie?

Je doet een politicus-test en krijgt de uitslag. Wat zoek je in de politiek? Je bepaalt (politieke) doelen. Je maakt een politiek manifest (om richting te houden).  En gaat werken aan je (politieke) verhaal.

Ken je omgeving

Les 3 – (Ver)ken je omgeving

Doe een antropologische speurtocht door je gemeenteraad. Wie zijn je mederaadsleden, hoe ziet de raadszaal er uit? Hoe lopen de lijntjes: wie werkt vaak samen met wie? Wie is de baas en wie vindt die hij/zij de baas is? Kortom hoe is macht en ranking georganiseerd?

 

Les 4 – Ken de ander

Overtuigingen en vooroordelen hebben we allemaal. Vaak nuttig soms zitten ze in de weg. Hoe gaan we hier mee om?

Hoe luisteren en horen we beter wat anderen zeggen?

Communicatie

Les 5 – vertel je verhaal

Eerste een beetje theorie over communiceren. En dan….maar wat is mijn verhaal dan? En aan wie wil/moet ik dit vertellen? En hoe vertel ik het? En welke kanalen gebruik ik hiervoor? Wat is je tone of voice? ik wil die oneliners niet, het gaat me om de inhoud (echt?).

Les 6 – En nu….de werkelijkheid

Je weet wat je wanneer aan wie kunt vertellen. Het huis staat. En dus nu aan de slag. Maar nu komt het er op aan. Hoe ga je om met tegenslag? Met vervelende mensen? Wat als niemand luistert? Hoe werk ik me niet over de kop? Hoe regel ik hulp en hoe werk ik samen? Want politiek bedrijven kun je NIET alleen.