Selecteer een pagina

Ondernemers zijn extraverte types. Ze praten makkelijk, luisteren niet altijd even goed en zijn zeer doelgericht…..

Dit is het beeld wat de meesten van ons hebben van ondernemers. Voordat ik ondernemer werd had in dat plaatje in mijn hoofd. En dit heeft mij ook lang tegengehouden om ondernemer te worden.

 

Misschien was het vroeger al niet zo. De laatste jaren is het zeker niet meer zo. Door de opkomst van internet met bijbehorende beroepen en doordat steeds meer mensen zzp’er zijn (en dat hoeven niet perse echte ondernemers te zijn) wordt de groep mensen die niet voldoet aan dit standaard plaatje groter en groter.

En als het beeld van blanke, middelbare man al klopte, dan is dat door de opkomst van de vrouw als (creatief) ondernemer helemaal overhoop gehaald.

Ondernemers kunnen nu nerderig zijn. Of ze zijn licht autistisch, verlegen, vreemd of creatief.  Een steeds grotere groep ondernemers is introvert of sociaal een beetje onhandig. Daarom heb ik een aantal tips voor deze mensen op een rijtje gezet, zodat netwerken een iets minder grote nachtmerrie voor ze is.

En wie weet, wordt netwerken, met deze tips in je achterhoofd ooit zelfs wel leuk.

 

 

De 8 netwerktips voor introverte ondernemers (en anderen die netwerken lastig vinden)

 

 

 

1. Aanvaard jezelf

 

Netwerken en jezelf goed presenteren is al lastig genoeg. Dus stop met die contraproductieve interne dialogen. En stop met gedachten zoals ‘ze zien met niet staan’ of juist ‘ze zien me staan en ze nemen me serieus’. Ga je ook niet de hele tijd lopen verontschuldigen. Begin zinnen niet met ‘Sorry, …

 

Er zijn geen regels, geen hoe-en-wat van het netwerken. Je hoeft geen extraverte alleskunner te zijn om te goed te netwerken.

 

En vind je het spannend? So be it!

 

Trouwens, ik denk dat bijna iedereen netwerken spannend vindt! Als je dat geruststelt?

 

 

2. bereid jezelf goed voor!

 

Zorg dat je goed gekleed bent en er representatief uitziet. Neem niet teveel spullen mee of hang jas en tas op bij de garderobe. Heb je visitekaartjes (of een flyer) bij je. Doe ze in een broek-/jaszak of in een tasje, zodat je ze gemakkelijk kunt pakken als je ze nodig hebt.

 

Bereid je in je hoofd voor wat er kan gebeuren. Waar ben je precies bang voor? Oefen dat. Ondervraag jezelf over de overtuigingen en vooroordelen die je hebt over netwerken en andere ondernemers. Kloppen ze eigenlijk wel?

 

Wil je met bepaalde mensen praten? Zorg dat je een en ander over ze weet, voordat je er heen gaat. Zoek ze op op LinkedIn, bekijk hun website of kijk wat Google over ze weet. En wil je iets van ze? Bereid je vragen dan goed voor. Laat je niet met een kluitje in het riet sturen omdat jij je niet goed hebt voorbereid. Kunnen ze je niet helpen? Vraag hun advies waar je dan wel moet zijn.

 

 

3. Stel niet te hoge doelen

 

Even iets tussendoor, ter geruststelling. Ik ben ook een introverte ondernemer en vond netwerken verschrikkelijk. In het begin stelde ik mezelf een heel laag doel: je hoeft maar een half uur te blijven en/of met één persoon te praten.

 

Ik ga nu vaker naar netwerkbijeenkomsten. En nog steeds stel ik mijn doelen niet zo hoog: ik praat liever met één persoon die ik interessant of leuk vind dat 10 mensen die me niet boeien.

 

Verwacht al helemaal niet meteen dat er opdrachten uit een netwerkbijeenkomst voort komen. Daar gaat netwerken niet over.

 

4. Maar stel wél doelen

 

Zonder doelen naar een netwerkgelegenheid gaan is zo doelloos. Nee, dat heeft geen zin. Dan kun je net zo goed niet gaan.

 

Dus hoe laag ook, stel een doel. Bijvoorbeeld ik wil één keer mijn ondernemingsverhaal verteld hebben. Of ik wil met één iemand een vervolg afspraak gemaakt hebben.

 

5. oefenen, oefenen, oefenen

Ondernemerschap en dus ook netwerken is een kwestie van oefenen. Proberen, vallen, opstaan en opnieuw proberen. Weet je nog hoe je vroeger Franse woordjes leerde? Die had je toch ook niet in één keer in je hoofd? Ja, jij wel? Nou, ik moest oefenen. En als ik dat niet deed kreeg ik geheid een onvoldoende.

 

Hou jezelf voor om bijvoorbeeld elke week naar één netwerkactiviteit te gaan. Bereid een aantal vragen voor die je aan andere kunt stellen en bereid een aantal antwoorden voor op mogelijke vragen van anderen. En blijken ze niet te werken. Niet getreurd. Je hebt volgende keer een nieuwe kans, met nieuwe vragen en nieuwe antwoorden.

 

En je zult zien. Na een paar keer word je er handiger in.

 

Wil je meer lezen over netwerken? lees hier een blog over de (on)zin van de elevator pitch bij netwerkgelegenheden.

 

6. Laat iets van jezelf zien

 

Mensen, dus ook ondernemers, zijn vooral geïnteresseerd in andere mensen. Laat dus zien dat je mens bent. Dat gaat gemakkelijker als je jezelf accepteert zoals je bent. Zie ook punt 1.

 

Ik moet er altijd even inkomen. Dus ik begin nog wel eens te hakkelen als iemand mij iets vraagt. En soms doet mijn mond niet wat ik wil en komt er onzin uit. Oh, wat schaam ik me dan. En dat helpt! Niet dus. Zo langzamerhand weet ik dat ik dat nou eenmaal af en toe doe en trek ik me er niet veel meer van aan.

 

Vind je het moeilijk om over jezelf te praten? Stel dan vooral (weder)vragen. Wat ook werkt is iets over een hobby of interesse te vertellen in plaats meteen helemaal los te gaan met een verhaal over je werk.

 

7. Netwerken is vooral echt geïnteresseerd zijn in die ander

 

Veel mensen gaan ratelen, in de stress van het moment: ze kletsen achter elkaar door. Als je zenuwachtig bent luister je slecht! Toch zul je de rust moeten vinden om vragen te stellen en geïnteresseerd te zijn in de ander.

 

Stel je bent ICT-systeembeheerder en je zoekt nieuwe opdrachten. Je ontmoet op een HR-adviseur van een grote zorgverzekeraar. Ga je dan meteen vertellen over je werk, waar je gewerkt hebt, wat je werk inhoudt en hoe stom je vorige opdrachtgever omging met hun ICT-systemen? Nee, nee, nee! Niet doen.

 

Ga op zoek naar gemeenschappelijke interesses: misschien hebben jullie beiden jonge kinderen, zijn jullie fan van FC Groningen of gaan jullie graag met de tent op vakantie naar Zuid-Frankrijk? Of vinden jullie beiden dat die plant in de hoek slecht verzorgd wordt? Het maakt niet uit waarover het gaat, als je maar laat zien dat je mee wilt praten over wat zij/hij leuk vindt. Stel dus vooral vragen!

 

 

8. En mocht live netwerken toch nog iets te veel van het goede zijn?

 

Zoek groepen die online contact met mensen. Kijk of er online netwerkgroepen zijn.

 

Ik doe bijvoorbeeld op maandagavond mee aan #blogpraat op twitter. Een groep bloggers die praten over dingen die te maken hebben met bloggen. Daar is nu mijn eerste koffie-afspraak met een medeblogger uit voortgekomen.

Al vind ik online netwerken wel net zo spannend als offline. Ik vind het vervelend dat je de gezichten er niet bij kunt zien. Als je live met iemand praat weet je meteen of iemand geboeid is door wat je vertelt. Maar het is ook maar wat je gewend bent.

 

 

 

 

 

Deze blog heb ik zelf geschreven maar de volgende bronnen heb ik als basis gebruikt:

http://www.entrepreneur.com/article/233524

http://www.forbes.com/sites/jmaureenhenderson/2013/10/12/the-secrets-of-networking-for-introvert-entrepreneurs/#41d40bd77607

 

Heb je vragen, opmerkingen of aanvullingen?  Mail of bel me en stuur een reactie via het contactformulier. Je kunt natuurlijk ook hieronder je commentaar zetten.