kardol
Inclusie en Deep Democracy (concept)
04
oktober 2020
okt 4, 2020

Een workshop over inclusie en deep democracy. Dat is wat ik gisteren gegeven heb. Voor mensen die politiek geïnteresseerd zijn. Nu heb ik dat natuurlijk niet alleen gedaan. Samen met Heleen van Bruggen, organisatie-psycholoog, hebben we maanden plannen gemaakt over deze workshop. En gisteren was het zo ver.

Nu gaat het mij natuurlijk niet om die workshop, maar om de inhoud. Hoe zorg je voor inclusie in een (politieke) groep.

 

Deep Democracy

Een politieke organisatie is meestal een democratie. Al wil ik daar eerst een kanttekening bij maken: politieke organisaties zijn niet altijd even democratisch. Het beschermen van bepaalde belangen is soms zo belangrijk dat de democratie er onder geschikt aan is.

 

Hoe werkt Deep Democracy?

 

 

Nieuwste artikelen

'
Kunst en antropologie

Kunst en antropologie

De bekende series van Hans Eijkelboom. Waarbij iedereen op dezelfde manier uniek is. Of het nu gaat om mannentasjes. De leuke, hippe, fluffy vestjes of streepjespolo's. Niets zo interessant als de mens in zijn/haar natuurlijke habitat. En hoe iedereen zijn best doet...

3 tips – zo word je als politicus serieus genomen

3 tips – zo word je als politicus serieus genomen

Jij hebt je natuurlijk goed voorbereid toen je raadslid werd, maar er zijn helaas veel mensen die niet weten waar de gemeenteraad eigenlijk over gaat. Dankzij deze drie tips neem jij meteen al een voorsprong en word je een geweldige politicus.

Politiek als schouwtoneel

Politiek als schouwtoneel

Veel wat we doen in het dagelijks leven speelt zich af op een schouwtoneel. En er is veel aan gelegen om de façade op te houden die bij het toneel hoort. Hoe werkt dat in de politiek?