Ik heb altijd gelijk!
23
december 2015
dec 23, 2015

De meeste van mijn lezers hebben een doorsnee Nederlandse achtergrond. Vanuit mijn antropologische achtergrond weet ik, dat in andere culturen, vooral aziatische en arabische culturen het voorkomen van gezichtverlies heel belangrijk is.

Je hebt vast wel eens iets gelezen over verstoting van vrouwen die willen scheiden (of erger) en over familie-eer bij families met een Marokkaanse achtergrond.

Doordat bij gezichtsverlies vaak over de islamitische of hindoestaanse cultuur gaat, denken wij dat het alleen bij “hun” voorkomt en dat “wij” dat niet kennen. Niets is minder waar. Ook bij de oer-Hollander bestaat zoiets als gezichtsverlies.

Eerst even een quizvraag: hoe graag geef jij je standpunt op als je geen gelijk hebt?

  1. Heel gemakkelijk: ik doe daar niet moeilijk over. Maakt mij dat nou uit
  2. Hangt er van af wie ik tegenover me heb: ik vertik het om die *&{@#$***! gelijk te geven.
  3. Als ik geen gelijk heb? Ik heb altijd gelijk! Daar zorg ik wel voor!

 

 

 

Nieuwste artikelen

'
Wat te doen bij twijfel? 3 tips .

Wat te doen bij twijfel? 3 tips .

Nu wil ik het meteen erkennen: ik ben een van de grootste twijfelkonten die er bestaan. Maar toch, wie twijfelt er nou nooit over zichzelf of zijn beslissingen? Als jij nooit twijfelt mag je als beloning door naar de volgende ronde, maar anders, lees vooral de tips...

Kunst en antropologie

Kunst en antropologie

De bekende series van Hans Eijkelboom. Waarbij iedereen op dezelfde manier uniek is. Of het nu gaat om mannentasjes. De leuke, hippe, fluffy vestjes of streepjespolo's. Niets zo interessant als de mens in zijn/haar natuurlijke habitat. En hoe iedereen zijn best doet...

Inclusie en Deep Democracy (concept)

Inclusie en Deep Democracy (concept)

Een workshop over inclusie en deep democracy. Dat is wat ik gisteren gegeven heb. Voor mensen die politiek geïnteresseerd zijn. Nu heb ik dat natuurlijk niet alleen gedaan. Samen met Heleen van Bruggen, organisatie-psycholoog, hebben we maanden plannen gemaakt over...