Veel, heel interessante artikelen en online trainingen over politiek, persoonlijke ontwikkeling en nog veel meer.

De meeste van mijn lezers hebben een doorsnee Nederlandse achtergrond. Vanuit mijn antropologische achtergrond weet ik, dat in andere culturen, vooral aziatische en arabische culturen het voorkomen van gezichtverlies heel belangrijk is.

Je hebt vast wel eens iets gelezen over verstoting van vrouwen die willen scheiden (of erger) en over familie-eer bij families met een Marokkaanse achtergrond.

Doordat bij gezichtsverlies vaak over de islamitische of hindoestaanse cultuur gaat, denken wij dat het alleen bij “hun” voorkomt en dat “wij” dat niet kennen. Niets is minder waar. Ook bij de oer-Hollander bestaat zoiets als gezichtsverlies.

Eerst even een quizvraag: hoe graag geef jij je standpunt op als je geen gelijk hebt?

  1. Heel gemakkelijk: ik doe daar niet moeilijk over. Maakt mij dat nou uit
  2. Hangt er van af wie ik tegenover me heb: ik vertik het om die *&{@#$***! gelijk te geven.
  3. Als ik geen gelijk heb? Ik heb altijd gelijk! Daar zorg ik wel voor!