kardol
Hoe jij er uit ziet, bepaalt wat ik begrijp!
uiterlijk kleding

In een eerder bericht heb ik het gehad over het belang van non-verbale communicatie. Houding, gezichtsuitdrukking en uitstraling bepalen voor een groot deel wat we van elkaar vinden.

Onze eerste indruk, het “framen”, hangt hier van af. In welk vakje gaan we iemand stoppen!

Het vakje bepaalt hoe we naar een ander luisteren en vooral WAT we horen.

Stel ik ben een hoogblonde, zonnebankbruine vrouw van zo’n 50 jaar. Ik heb een iets te strakke legging aan. Heb je het plaatje in je hoofd? En vertelt ze je dat je niet zo verstandig belegd hebt, op deze manier zul je geen hoog rendement halen op je aandelen! En nu………wat hoor je?

Precies! Dat kan ze nooit weten! Hoe kan zij daar nu verstand van hebben……

En als ze een hij was, een grijs streepjespak en een geaffecteerde stem en iets te oud en te dik voor zijn leeftijd. Zie je het0 voor je? Ja en wat kromlopend? Kortom iemand die te veel achter het beeldscherm zit. En hij geeft je beleggingstips? Luister je dan wel?

Nieuwste artikelen

'
Kunst en antropologie

Kunst en antropologie

De bekende series van Hans Eijkelboom. Waarbij iedereen op dezelfde manier uniek is. Of het nu gaat om mannentasjes. De leuke, hippe, fluffy vestjes of streepjespolo's. Niets zo interessant als de mens in zijn/haar natuurlijke habitat. En hoe iedereen zijn best doet...

Inclusie en Deep Democracy (concept)

Inclusie en Deep Democracy (concept)

Een workshop over inclusie en deep democracy. Dat is wat ik gisteren gegeven heb. Voor mensen die politiek geïnteresseerd zijn. Nu heb ik dat natuurlijk niet alleen gedaan. Samen met Heleen van Bruggen, organisatie-psycholoog, hebben we maanden plannen gemaakt over...

3 tips – zo word je als politicus serieus genomen

3 tips – zo word je als politicus serieus genomen

Jij hebt je natuurlijk goed voorbereid toen je raadslid werd, maar er zijn helaas veel mensen die niet weten waar de gemeenteraad eigenlijk over gaat. Dankzij deze drie tips neem jij meteen al een voorsprong en word je een geweldige politicus.