Selecteer een pagina

Het gaat bij ondernemen niet (meer) om zo veel mogelijk winst. Het gaat om zo veel meer. Wij geloven in betekenisvol ondernemen: dat betekent o.a. dat je leeft naar bepaalde waarden. De onze hebben we hieronder opgeschreven. Dit manifest is geen vast, dogmatisch geloof, maar een groeiend en richtinggevend setje ideeën.

1. Wij beloven plechtig dat het ons hoogste doel is om jullie, ondernemers te helpen groeien als mens en als ondernemer.

 

 

2. Wij leven naar onze waarden, want daar geloven wij in, maar dringen ze niet aan anderen op. Wij zijn geen fundamentalisten.

 

3. Wij vormen een team, samen met onze opdrachtgevers en hun klanten. Wij houden niet van vluchtige contacten maar van langdurige relaties.

 

4. Wij vinden het leuk om na te denken, te verdwalen, te aarzelen, om ons heen te kijken, ons te vervelen en uit te stellen. Daar leren we van.

 

5. Wij hebben lol en plezier in ons werk. Er vallen zo min mogelijk onschuldige slachtoffers tijdens ons werk.

 

6. Wij geloven in de goede bedoelingen van de mens ook al komt het soms rot zijn strot uit. Wij geloven in zijn krachten, zijn vaardigheden en zijn eigen verantwoordelijkheid.

 

7. Wij zijn niet perfect. Wij blijven ons ontwikkelen. We maken fouten en daar leren we van. Wij stimuleren onze klanten om ook fouten te maken. Daar hebben we een heel leven voor.

 

8. Wij houden van humor, kwaliteit en schoonheid. Daar streven we altijd naar in onze opdrachten.

 

9. Wij luisteren eerst en praten dan en vertellen anderen niet wat ze moeten doen. Ons advies blijft een advies.

 

10. Wij zijn een flexibel team van superhelden (denk The Avengers). Niemand is beter dan de ander, wij maken elkaar en onze klanten sterker en leren van elkaar.

 

11. Waar we zijn schrijven kun je ook haar lezen. Wij denken niet in leeftijden, geslacht, geaardheid, religie of huidskleur. Wij denken in mensen.

 

 

Wil je meer weten over het groeiend manifest van bureau kardol. Wil je het downloaden en zelf gebruiken? Wil je weten waarom we dit allemaal hebben opgeschreven of wil je een eigen manifest?  Bureau kardol kan je helpen bij het schrijven van jouw betekenisvolle ondernemingsplan, je coachen in het ontwikkeling van van een betekenisvolle visie en het implementeren van betekenis in je organisatie. Meer weten? Bel 050-3640355 of mail me.

 

We hoeven niet meteen aan het werk, kennismaken bij een kop koffie lijkt me geweldig.