Coaching & Advies

Er verandert veel in de samenleving. Inwoners zijn hoger opgeleid en mondiger. Tegelijkertijd heerst er meer ontevredenheid, zorg en angst. Dit vraagt veel van politici. Het wordt er niet gemakkelijker op.

Politiek Bureau Kardol helpt je/jullie een professionaliseringsslag te maken. Samen kijken we hoe beter in te spelen op de hoge eisen die gesteld worden aan de rol van politicus.

Individuele coaching

Niet iedereen is een goede politicus, maar iedereen kan het wel worden. Hoe doe je dat? Wat heb je daarvoor nodig?

Wij vinden integriteit, goede communicatieve vaardigheden en bescheidenheid  belangrijke eigenschappen van een politicus. Wij coachen jou individueel (online of live) om jouw sterke punten te ontwikkelen.

Teamcoaching

Ook al lijkt politiek aan elkaar te hangen van debat en tegenstellingen, je krijgt pas echt iets voor elkaar als je goed samenwerkt. Dit is essentieel, zowel binnen een partij als bijvoorbeeld tussen coalitiegenoten.

Het Politiek Bureau heeft ervaring binnen en buiten de politiek in het samen laten werken van teams en partijen.

DEEP DEMOCRACY

Bij coalitiebespreken, conflicten met andere partijen of binnen de partijen kan het helpen om goed boven water te krijgen wat er precies speelt. Maar ook samen tot een goede oplossing van een specifiek probleem komen.

Als mediator en getraind in Deep Democracy heeft Els aandacht voor de wat er ‘onder de oppervlakte’ gebeurt.

Meer lezen

Weg met die politici!

Weg met die politici!

De gemeenteraad is een achterhaald instituut. De inwoners moet het (rechtstreeks) voor het zeggen krijgen. Of ligt dit iets genuanceerder?

Lees meer
Ranken doen we allemaal

Ranken doen we allemaal

ranken doen we allemaal! Ranken gebeurt in groepen (en tussen groepen) om te bepalen wie haar/zijn stempel druk op gedrag en dialoog, wie bepaalt wat er (wanneer) gebeurt en wat normaal is.   Politiek 13 september 2019 Ranken doen we allemaal   De raad is...

Lees meer
De olifant in de raadszaal

De olifant in de raadszaal

Over cultuur, macht en ranking in de gemeenteraad. Natuurlijk hebben we het wel over politieke macht, maar dan vooral in negatieve zin. Maar dat macht gewoon iets is dat er is, tussen mensen, wordt niet vaak over gepraat. Wat macht is niet goed of slecht. Macht is er gewoon.

Lees meer